piątek, 4 maja 2018

Przycinanie papryk - Scotch Bonnet Yellow, Scotch Brain, Dorset Naga

Kolejna partia papryk, która przeniosła się do docelowych pojemników, po uprzednim zahartowaniu na dworze oraz przywyknięciu do nowych warunków została przycięta i pozbawiona większości liści. Cięcie papryk jest przynajmniej powyżej trzeciej pary liści właściwych.
Na początek poszła MOA Scotch Bonnet Yellow, która znajduje się w pojemniku 5l wypełnionym ziemią.
MOA Scotch Bonnet Yellow przed i po przycięciu.
Kolejna odmiana to Dorset Naga, która zdążyła się już rozrosnąć w kształt Y dwukrotnie. Przyciąłem powyżej drugiego rozwidlenia. Roślina w 15l pojemniku DWC
Dorset Naga przed i po przycięciu.
Na koniec pod nóż poszła Scotch Brain, uprawiana w pojemniku 15l z ziemią. Tutaj zdjęcie tylko po zabiegu.
Scotch Brain
A tak na dzień dzisiejszy prezentuje się mój hydroponiczno-ziemny balkon.
Balkon

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz