środa, 4 maja 2016

Zaczynamy zabawę

Uprawa papryczek chili w hydroponice.

Wysiałem 4 odmiany:
  • Aji Lemon Drop chili (15 000 - 30 000 SHU)
  • Piri-Piri (50 000 - 175 000 SHU)
  • Habanero Red Savina (248 556 SHU)
  • Trinidad moruga scorpion (1 200 000 SHU)
W nawiasie ostrość papryki w skali Scoville’a.

Wysiałem w dwojaki sposób. W plastikowym pudełku bezpośrednio na keramzyt, a po wykiełkowaniu przełożę sadzonki do własnego systemu hydroponicznego.


Od lewej habanero, piri-piri, lemon, moruga.

Poniżej nasiona na płatkach w doniczce hydroponicznej. Na czas sesji foto odkryłem przykrywającą folię.

Oznaczenie na płatkach pod wpływem wody się rozmyło, ale na szczęście mam zapisane
Od góry zgodnie z kierunkiem zegara: piri-piri, lemon, habanero, moruga.

Start wersja pudełkowej 3 maja 2016, natomiast w doniczce 1 maja 2016


Temperatura kiełkowania 25-27oC.

Kolejny wpis jak tylko pojawią się kiełki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz