Uprawa papryczek chili w hydroponice.
Wysiałem 4 odmiany:
Wysiałem 4 odmiany:
- Aji Lemon Drop chili (15 000 - 30 000 SHU)
- Piri-Piri (50 000 - 175 000 SHU)
- Habanero Red Savina (248 556 SHU)
- Trinidad moruga scorpion (1 200 000 SHU)
Wysiałem w dwojaki sposób. W plastikowym pudełku bezpośrednio na keramzyt, a po wykiełkowaniu przełożę sadzonki do własnego systemu hydroponicznego.
Poniżej nasiona na płatkach w doniczce hydroponicznej. Na czas sesji foto odkryłem przykrywającą folię.
Start wersja pudełkowej 3 maja 2016, natomiast w doniczce 1 maja 2016
Od lewej habanero, piri-piri, lemon, moruga. |
Poniżej nasiona na płatkach w doniczce hydroponicznej. Na czas sesji foto odkryłem przykrywającą folię.
Oznaczenie na płatkach pod wpływem wody się rozmyło, ale na szczęście mam zapisane Od góry zgodnie z kierunkiem zegara: piri-piri, lemon, habanero, moruga. |
Start wersja pudełkowej 3 maja 2016, natomiast w doniczce 1 maja 2016
Temperatura kiełkowania 25-27oC.
Kolejny wpis jak tylko pojawią się kiełki.
Kolejny wpis jak tylko pojawią się kiełki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz